Ukusna juha od rajčice i mrkve u borbi protiv slobodnih radikala. Ovaj jednostavan i brz obrok bogat je korisnim nutrijentima i gotov je u svega nekoliko minuta. Djeluje antioksidativno i revitalizirajuće.
Ova ukusna juha od rajčice i mrkve priprema se brzo i jednostavno, trebat će vam svega 10 min vašeg dragocjenog vremena. Glavni sastojci su joj mrkva koja je bogata vlaknima i vitaminom A. Rajčica koja je bogata likopenom, srodnik je karotenoida s tim da ima oko 4 puta veći antioksidacijski potencijal od beta karotena. Ove dvije namirnice u kombinaciji čine idealnu kombinaciju u borbi sa slobodnim radikalima i imaju antioksidativno djelovanje.
Sastojci
3 rajčice
3 naribane mrkve
150 g indijskih oraščića
80 g sjemenki bundeve
1 žličica bosiljka
1 žličica origana
1 žlica maslinovog ulja
1/2 žlice limunovog soka
50 ml bademovog mlijeka
150 ml vode
1 žličica soli
Priprema
Mrkvu i rajčicu izmješajte u blenderu dodavajući postupno vodu i bademovo mlijeko. Naposlijetku dodajte indijske oraščiće i preostale začine te sve dobro pomiješajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Juhu po potrebi možete ugrijati na laganoj vatri. Želimo vam dobar tek!