Sezona je šparoga! Ovo samoniklo povrće iz obitelji ljiljana sve više se koristi u gastronomiji kao delikatesno povrće.
Šparoge su gorkasta okusa te imaju vrlo malu energetsku vrijednost, ali su zato bogate korisnim nutrijentima. Najbogatija je kalijem, fosforom, sumporom, kalcijem i magnezijem. Sadrži dosta mikroelemenata kao što su željezo, bakar, cink, fluor i jod. Također su odličan izvor vitamina C i folata, te tiamina i vitamina B6. Bogate su i vlakanima, vitaminom A, bjelančevinama, riboflavinom, niacinom. Za Vas smo odabrali recept fritaja s divljim šparogama koji je vrlo ukusan i lako se sprema, ovaj recept je predviđen za četiri osobe.
Sastojci:
600 g divljih šparoga
200 g luka
prstohvat soli
½ žličice papra
8 jaja
6 žlica maslinovog ulja
Recept:
Šparoge operite, odvojite mekani dio stabljike s vrškovima pa ih izlomite na kraće komade. Na ulju kratko popecite sitno nasjeckan luk, dodajte pripremljene šparoge, posolite, popaprite i pirjajte dok šparoge ne omekšaju. Zatim dodajte razmućena jaja i začina po želji, malo promiješajte i ispecite do kraja. Možete fritaju posuti još i naribanim kozjim ili ovčjim sirom.
Comments
Mate Strinić
3 travnja, 2015
Baš Vam hvala. Obožavam divlje šparoge.
SRETAN USKRS!
Comments
Baš Vam hvala. Obožavam divlje šparoge.
SRETAN USKRS!
Comments are closed.