Ordinacija dr. Diana Petričević
  • O nama
  • Usluge
    • Opis usluga
    • Cjenik
  • Specijalisti
  • Blog
  • Web Shop
  • Kontakt
Lokacija

Radno vrijeme
Radno vrijeme
Pon-Uto-Pet 07:30 – 13:00
Sri-Čet 13:30 – 19:00
Subota 1. i 3. u mjesecu
Nedjelja Zatvoreno
Upit
Rezervacija termina
Loading
Cjenik
Cjenik
Nutricionističko savjetovanje 500 KN
Program mršavljenja 500 KN
UZV abdomena 400 KN
EKG 100 KN
Presoterapija 100 KN
Holter tlaka 250 KN
+
Home Gastro Zapečene srdele s ružmarinom
19srp

Zapečene srdele s ružmarinom

by admin

Plava riba poput srdele, smatra se jednom od najkvalitetnijh namirnica. Bogata je omega-3 masnim kiselinama, a uz to izvrsna je i za mariniranje. Posebice kad govorimo o maslinovu ulju, dalmatinskom začinskom bilju i limunovom soku.

 

Srdela se nalazi na vrhu liste nutricionistički visokovrijednih namirnica jer je izuzetno bogata esencijalnim aminokiselinama. Spadaju u jedan od najboljih izvora omega-3 masnih kiselina, koje smanjuju udio triglicerida i kolesterola u krvi. Također su odličan izvor vitamina D i B12. Vitamin D nije previše zastupljen u prehrani, a važan ulogu je za zdravlje naših kostiju jer poboljšava apsorpciju kalcija. Od drugih nutrijenata bitnih za zdravlje kostiju, srdele su bogate i fosforom koji jača strukturu kostiju. Dobar su izvor proteina, niacina, vitamina B2 i B6. Stoga smo za vas odabrali, ukusan, zdrav i jednostavan recept zapečene srdele s ružmarinom.

Zapečene srdele
Izvor: iefimerida.gr
Sastojci
  • 1 kg srdela
  • 50 dag rajčice
  • 2 grančice peršinovog
  • 1/2 grančice ružmarina
  • maslinovo ulje
  • papar
  • sol
Priprema

Očistite srdele, operite te dobro osušite. Zatim ih poslažite u prethodno, dobro nauljenu posudu, posolite, popaprite i pospite zdrobljenim ružmarinom. Pecite ih u pećnici nekih 10-tak minuta na jakoj vatri. Zatim ih izvadite, polijte  uljem, pa ostavite još nekih 15 minuta da se srdele dobro ispeku na laganoj vatri. U međuvremenu na ulju popržite oguljene i na kockice izrezane rajčice. Začinite ih nasjeckanim peršinovim listom i prelijte preko srdela, pa sve zajedno u pećnici pecite još 10 minuta.

Tags
  • mediteranska prehrana
  • omega 3
  • srdele
Categories:
Categories
  • Gastro

Navigacija objava

Previous Post Najbolja prirodna ulja za sunčanje
Next Post Top namirnica: rajčica

Datumi objava

veljača 2023
P U S Č P S N
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
« sij    

Tagovi

alergije anti-age antikancerogen antioksidans antioksidansi biljna vlakna detoks dijabetes dijeta flavonoidi imunitet istezanje kalij kolesterol koža liječenje mediteranska prehrana minerali mršavljenje namirnice njega nutricionizam omega 3 povrće prehrana prevencija prirodna kozmetika proteini protuupalno djelovanje rajčica regeneracija savjeti simptomi supernamirnica tjelovježba tuna vitamin A vitamin C vitamin E vitamini vlakna voće zdrava prehrana zdravlje zdravlje srca i krvnih žila

Arhiva

Pratite nas

Više

  • Impressum
  • Pravila privatnosti
  • Izjava o kolačićima

Kontakt

  • Žnjanska 4, 21 000 Split
    Kako do nas
  • 021-461-874
  • info@ordinacija-petricevic.hr

  • 2023 © Ordinacija dr. Diana Petričević |  Web dizajn Studio Rebus