Ordinacija dr. Diana Petričević
  • O nama
  • Usluge
    • Opis usluga
    • Cjenik
  • Specijalisti
  • Blog
  • Web Shop
  • Kontakt
Lokacija

Radno vrijeme
Radno vrijeme
Pon-Uto-Pet 07:30 – 13:00
Sri-Čet 13:30 – 19:00
Subota 1. i 3. u mjesecu
Nedjelja Zatvoreno
Upit
Rezervacija termina

    Cjenik
    Cjenik
    Nutricionističko savjetovanje 500 KN
    Program mršavljenja 500 KN
    UZV abdomena 350 KN
    EKG 100 KN
    Presoterapija 100 KN
    Holter tlaka 250 KN
    +
    Home Gastro Pasta Primavera
    12ožu

    Pasta Primavera

    by admin

    Naša omiljena proljetna pasta jest Pasta Primavera. Njome ćete zadovoljiti sve svoje potrebe za bjelančevinama i ugljikohidratima i to bez velikog opterečenja oko pripreme.

     

    Za pripremu Pasta Primevere potrebno je nekih 20 minuta vašeg dragocijenog vremena i 10 sastojaka. Ovo je jednostavan i brz recept za ukusan, zdrav i lagan obrok. Pasta Primavera u jednoj porciji sadrži bogatstvo potrebnih nutrijenata i svega 200-tinjak kalorija. Priprema se sastoji od tjestenine i ukusnog umaka s povrćem. Umak se pravi od namirnica poput brokule. Ona primjerice obiluje korisnim vitaminima i mineralima zbog čega smo ju svrstali u kategoriju supernamirnica. Od ostalih namirnica tu su rajčice, tikvice, paprike i šampinjoni. Ove namirnice su pravo malo bogatstvo, vitamina, vlakana, proteina i minerala.

     

    Priprema Pasta Primavere

    Pasta Primavera

    Priprema Paste Primavere može se podijeliti u dvije faze. Jedna je priprema tjestenine, a druga ukusnog umaka od povrća.

    Tjestenina se prirema tako što ćete u kipuću vodu koju ste prethodno zasolili i dodali ulja, staviti 500 g tjestenine.

    Tjesteninu kuhajte dok ne bude gotova, ovisno o temperaturi, 15- 20 minuta.

     

     

     

     

     

     

    Umak ćete pripremiti zasebno. U posudi zagrijte malo maslinovog ulja u koji dodate prethodno sitno narezani češanj češnjaka. Lagano pirjajte dok češnjak ne poprimi žućkastu boju. Dok pirjate luk, očistite i narežite ostatak povrća: tikvice, šampinjone, paprike, rajčice, brokulu. Potom dodajte redom sve osim rajčice. Ostavite povrće nek se prija u vlastitom soku nekih 10-tak minuta.

    Nakon što primjetite da je povrće omekšalo dodajte malo začina po izboru, soli, papra.

    Zatim dodajte rajčice i pinjole i pustite sve da se dobro prokuha još nekih 10-15 minuta. Nakon što je umak dovršen, pomiješajte ga s prethodno skuhanom i ocijeđenom tjesteninom. Ovaj recept dostatan je za četiri ukusna i zdrava obroka. Želimo Vam dobar tek!

     

    Tags
    • bjelančevine
    • tjestenina
    • vlakna
    • zdrava prehrana
    Categories:
    Categories
    • Gastro

    Navigacija objava

    Jabuka Previous Post Jabuka, kraljica voćki
    Laneno ulje Next Post Laneno ulje, bogatstvo izvora omega-3

    Datumi objava

    lipanj 2022
    P U S Č P S N
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930  
    « svi    

    Tagovi

    alergije analgetik anti-age antikancerogen antioksidans antioksidansi biljna vlakna detoks dijabetes dijeta flavonoidi imunitet kalcij kalij kolesterol kosa koža liječenje mediteranska prehrana Mg minerali mršavljenje namirnice njega omega 3 povrće prehrana prevencija prirodna kozmetika proteini protuupalno djelovanje regeneracija savjeti simptomi tjelovježba tuna vitamin A vitamin C vitamin E vitamini vlakna voće zdrava prehrana zdravlje zdravlje srca i krvnih žila

    Arhiva

    Pratite nas

    Više

    • Impressum
    • Pravila privatnosti
    • Izjava o kolačićima

    Kontakt

    • Žnjanska 4, 21 000 Split
      Kako do nas
    • 021-461-874
    • info@ordinacija-petricevic.hr

    • 2022 © Ordinacija dr. Diana Petričević |  Web dizajn Studio Rebus