Ukusni i sočni, marinirani odresci od tune su svakako specijalitet koji vam preporučamo.
Često konzumiranje ribe je svakako nešto što je preporučljivo iz nutricionističke perspektive. Visoko kvalitetna plava riba poput tune je svakako delicija koju trebate uvrstiti na vaš tjedni meni. Ona je vrlo bogata dragocijenim omega-3masnim kiselinama koje su od esencijalne važnosti za pravilno funkcioniranje vašeg organizma. Tuna bilo da je iz konzerve ili se kuha, dinsta ili peče neće puno izgubiti na kvaliteti. Stoga kako god ju konzumirali sigurni ste da ćete dobiti svoju dozu ukusnih i zdravih nutrijenata.
Važno je istaknuti kako tuna može biti izvor i teških metala, posebice žive ili, preciznije, metil-žive. Stoga se ne preporuča njezina konzumacije više od jednom tjedno.
Za vas smo ovaj put odabrali ukusan recept za marinirane odreske od tune. Ovaj recept je lak za pripremu i treba nekih sat vremena za pripremu.
Priprema
1. Odreske tune operite, očistite od kožice i pažljivo odstranite središnju kost.
2. Stavite ih kuhati u kipuću vodu kojoj ste dodali ocat, papar, lovor i sol pa kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.
3. U vatrostalnu posudu slažite red tune, zatim listove lovora, ružmarin i ploške limuna pa nastavite tako dok ne potrošite svu tunu.
4. Prelijte procijeđenom tekućinom u kojoj se kuhala riba tako da je prekrije, zatim zalijte uljem. Poklopljeno čuvajte na hladnom mjestu. Poslužite s kuhanom blitvom ili drugim povrćem.