Korisnička ocjena: 4.00 od ukupno 5 (1 korisnika)

PREHRANA PO DOBNIM SKUPINAMA

55,00 

On-line program prehrane koji je posebno prilagođen potrebama određene dobne skupine.

Opis

Ovaj on-line program prehrane prilagođen je određenoj dobnoj skupini te potrebama ljudskog organizma u određenom životnom periodu.

Prehrana po dobnim skupinama je posebno osmišljen nutricionistički program koji polazi od osnovne činjenice kako ljudski organizam u različitim životnim razdobljima ima i različite potrebe. One ovisno o dobi i spolu one variraju. Razina i unos pojedinih nutrijenata se dosta mijenjaju s određenom živtnom dobi. Stoga je vrlo važno prepoznati nove potrebe organizma i odabrati kvalitetnu i primjerenu prehranu.

Ovaj program prehrane obuhvaća i kreira jelovnike za sve dobne skupine. Pokrivamo doslovce sve od kolijevke pa do starosti. To je: prehrana tijekom trudnoće i dojenja, prehrana djece, prehrana adolescenata, prehrana odraslih, prehrana starije životne dobi.

Program prehrana po dobnim skupinama

Pravilna prehrana tijekom trudnoće od osobitog je značaja za majku i dijete. Namirnice koje koristimo tijekom trudnoće treba prilagoditi rastu i razvoju djeteta i njegovim specifičnim potrebama. Stoga osobitu pažnju treba posvetiti količini i kvaliteti hrane koju trudnica konzumira. Trudnica ne smije jesti za dvoje!

Prehrana djece zahtijeva unos nutritijenata koja će omogućiti normalan rast i razvoj. Potrebna je raznolika prehrana koja sadrži dovoljne količine voća, povrća, cjelovitih žitarica, nemasnih mliječnih proizvoda, dovoljan unos bjelančevina životinjskog porijekla (meso,riba) i biljnog porijekla (mahunarke).

Prehrana zrele životne dobi je usmjerena na korištenje namirnica, osobito biljaka koje sa svojom aktivnim tvarima optimiziraju funkciju probavnog sustava.  Time se detoksicira sustav jetre i drugih organa u tijelu te pospješuje rad imunološkog sustava.

Ljudi starije životne dobi imaju specifične prehrambene potrebe. Njihova dijeta mora biti izbalansirana redovitom upotrebom voća i to iz svih grupa. Starenjem zadovoljavanje potreba za nutritijentima je osobito važno; pogotovo unos kalcija, dijetalnih vlakana, željeza, bjelančevina, folne kiseline, vitamina A, D, B12 te vitamina C.

Cijena programa: 55 EUR

Ova usluga uključuje:

  • Nutricionistički on-line intervju
  • Ispunjavanje on-line upitnika
  • Izrada 2 individualno prilagođena jelovnika
  • Kontrola i konzultacije

Dodatne informacije

Vrijeme trajanja programa

3 tjedna

Potrebne pripreme

Ispunjavanje on-line upitnika i odrađen on-line intervju.

Plan programa

Nakon odrađenog on-line intervjua i ispunjenog upitnika, liječnik-nutricionista na osnovu vaših podataka kreira za Vas posebno prilagođen program prehrane.