Klinički nutricionizam

KLINIČKI NUTRICIONIZAM

(2 recenzije korisnika)

400,00 kn

Ovim planiranim programima i dijetama pospiješuje se liječenje pacijenata, izborom odgovarajuće prehrane i namirnica.

Dostupno uz narudžbu

Opis

Klinički nutricionizam se bazira na pomno programiranim jelovnicima koji su osmišljeni i prilagođeni pacijentima ovisno o njihovoj dijagnozi.

 

Ovaj ON LINE nutricionistički program namijenjen je prvenstveno osobama koje imaju određenu medicinsku dijagnozu. Najčešće govorimo o osobama koje boluju od dijabetesa, karcinoma, bolesti srca i krvnih žila ili možda imaju kakav oblik alergije i intolerancije na hranu.

Kroz program kliničkog nutricionizma, liječnik nutricionist putem intervjua podrobno ispituje anamnezu prijašnje bolesnikove prehrane, analizira se trenutno stanje pacijenta i njegova povijest bolesti. Nakon što je liječnik prikupio sve potrebne podatke kreće se s izradom individualno prilagođenih jelovnika.  Oni su posebno kreirani za pacijenta, ovisno o dijagnozi.

Klinički nutricionizam i praksa

Cilj nam je ovim planiranim i programiranim dijetama pospiješiti liječenje pacijenata. To činimo izborom odgovarajuće prehrane i probranim namirnicama. Time se nastoji bolesnom organizmu osigurati optimalan unos nutrijenata. Pazi se na odnos i količinu proteina, ugljikohidrata, masti, vitamina i minerala, tekućine.

Također se posebno uzima u obzir i terapija koju bolesnik prima. Određena hrana može povećati, ali i smanjiti apsorpciju nekih lijekova. Adekvatnom dijetoterapijom se uvelike pospiješuje liječenje bolesti primjerice: probavnih organa (želudac, crijeva, jetra, žučni mjehur, žučni vodovi), šećerne bolesti ( tip 1, tip 2), bolesti srca i krvnih žila, bubrežne bolesti, osteoporoza, razne alergije i intolerancije na hranu, karcinomi.

Stoga je za klinički nutricionizam najvažnije dobro osmišljen i izbalansiran jelovnik sa pomno biranim namirnicma.

Cijena programa: 190 KN

Ova usluga uključuje:

 • Nutricionistički on-line intervju
 • Ispunjavanje on-line upitnika
 • Slanje medicinske dokumentacije e-poštom
 • Izrada 3 individualno prilagođena jelovnika
 • Kontrola i konzultacije

Dodatne informacije

Vrijeme trajanja programa

3 tjedna

Potrebne pripreme

Ispunjavanje on-line upitnika, odrađen on-line intervju i dostava medicinske dokumentacije putem e-pošte.

Plan programa

Nakon odrađenog on-line intervjua i prikupljanja potrebnih materijala, liječnik-nutricionista na osnovu vaših podataka kreira za Vas posebno prilagođen program prehrane.

2 recenzije za KLINIČKI NUTRICIONIZAM

 1. Ana Majić

  Imam problema sa štitnjačom bolujem od hipertireoze. Određena hrana i namirnice su mi smetale, teško sam gubila kilažu. Nakon konzultacija sa dr. Petričević dobila sam jelovnike koji su mi po sastavu odgovarali. Preporuku namirnica, koje nisu remetile moju redovnu terapiju. Tijelo mi je manje zadržavalo višak tekućine i osjećala sam manju iscprljenost.

 2. Jelena Knežević

  Dijabetičar sam i posebno moram paziti na svoju prehranu s obzirom na dijagnozu. Bila sam kod doktorice na savjetovanju i ona mi je napravila program prehrane. Dobila sam detaljne upute koje namirnice trebam izbjegavati, a koje trebam uključiti. Također mi je dala i određene praktične savjete vezane uz kontrolu razine šećera.

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *