Korisničke ocjene: 4.50 od ukupno 5 (2 korisnika)

KLINIČKI NUTRICIONIZAM

55,00 

Ovim planiranim programima i dijetama pospiješuje se liječenje pacijenata, izborom odgovarajuće prehrane i namirnica.

Opis

Klinički nutricionizam se bazira na pomno programiranim jelovnicima koji su osmišljeni i prilagođeni pacijentima ovisno o njihovoj dijagnozi.

 

Ovaj ON LINE nutricionistički program namijenjen je prvenstveno osobama koje imaju određenu medicinsku dijagnozu. Najčešće govorimo o osobama koje boluju od dijabetesa, karcinoma, bolesti srca i krvnih žila ili možda imaju kakav oblik alergije i intolerancije na hranu.

Kroz program kliničkog nutricionizma, liječnik nutricionist putem intervjua podrobno ispituje anamnezu prijašnje bolesnikove prehrane, analizira se trenutno stanje pacijenta i njegova povijest bolesti. Nakon što je liječnik prikupio sve potrebne podatke kreće se s izradom individualno prilagođenih jelovnika.  Oni su posebno kreirani za pacijenta, ovisno o dijagnozi.

Klinički nutricionizam i praksa

Cilj nam je ovim planiranim i programiranim dijetama pospiješiti liječenje pacijenata. To činimo izborom odgovarajuće prehrane i probranim namirnicama. Time se nastoji bolesnom organizmu osigurati optimalan unos nutrijenata. Pazi se na odnos i količinu proteina, ugljikohidrata, masti, vitamina i minerala, tekućine.

Također se posebno uzima u obzir i terapija koju bolesnik prima. Određena hrana može povećati, ali i smanjiti apsorpciju nekih lijekova. Adekvatnom dijetoterapijom se uvelike pospiješuje liječenje bolesti primjerice: probavnih organa (želudac, crijeva, jetra, žučni mjehur, žučni vodovi), šećerne bolesti ( tip 1, tip 2), bolesti srca i krvnih žila, bubrežne bolesti, osteoporoza, razne alergije i intolerancije na hranu, karcinomi.

Stoga je za klinički nutricionizam najvažnije dobro osmišljen i izbalansiran jelovnik sa pomno biranim namirnicma.

Cijena programa: 55 EUR

Ova usluga uključuje:

  • Nutricionistički on-line intervju
  • Ispunjavanje on-line upitnika
  • Slanje medicinske dokumentacije e-poštom
  • Izrada 2 individualno prilagođena jelovnika
  • Kontrola i konzultacije

Dodatne informacije

Vrijeme trajanja programa

3 tjedna

Potrebne pripreme

Ispunjavanje on-line upitnika, odrađen on-line intervju i dostava medicinske dokumentacije putem e-pošte.

Plan programa

Nakon odrađenog on-line intervjua i prikupljanja potrebnih materijala, liječnik-nutricionista na osnovu vaših podataka kreira za Vas posebno prilagođen program prehrane.