Opis usluga

Ultrazvuk abdomena i dojki

Ultrazvuk abdomena i dojki

Ultrazvuk područja abdomena je kompleksna pretraga kojom se analiziraju i prikazuju strukture unutar abdominalne šupljine. Unutar područja abdomena (trbuha) nalaze se, a ovim putem ujedno pregledavaju parenhimni organi (jetra, gušterača, slezena, bubrezi, nadbubrežne žlijezde), tzv. šuplji organi probavnog sustava (želudac, dvanaesnik, tanko i debelo crijevo), žučni sustav (žučni vodovi u jetri i izvan, žučna vrećica) i mokraćni sustav (bubrežne čašice, mokraćovodi u mokraćni mjehur). Moguć je i uvid u zdjelične strukture (prostata i seminalne vezikule kod muškaraca, odnosno maternica i jajnici kod žena), koji je više orijentacijske naravi. Ultrazvuk dojki je pretraga koja obuhvaća cjelokupnu strukturu dojki. Analiziraju se koža, potkožje, masno tkivo, mliječne žljezde te  eventualni čvorovi ili ciste u dojci. U slučaju nekakvih sumljivih promjena one se pod kontrolom ultrazvuka punktiraju, a materijal se dalje šalje na citološku analizu.

EKG i laboratorijske pretrage

EKG i laboratorijske pretrage

EKG (elektrokardiogram) ili zapis električnih potencijala nastalih u srcu, jedna je od dijagnostičkih metoda u kardiologiji. Važna je u dijagnostici mnogih srčanih (ali i drugih) bolesti. Laboratorijske pretrage krvi, urina i stolice uključuju: (hematološke pretrage – krvna slika, biokemijske pretrage – šećer, masnoće, jetrene probe ), urin, stolica (prisutnost krvi u stolici), određivanje tumorskih biljega, hormona u krvi, određivanje prisutnosti helicobacter pylori, itd.

Color doppler krvnih žila vrata

Color doppler krvnih žila vrata

Color Doppler karotida, VB (vertebralnih arterija) su ultrazvučni pregledi vratnih krvnih žila. Njime se dijagnosticira stanje karotidnih i vertebralnih arterija u području vrata koje su zadužene za prehranu mozga. Dio unutar mozga dijagnosticira se pomoću transkranijskog doppler-a, koji također mjeri brzinu strujanja krvi te pokazuje stupanj suženja krvnih žila. Pretraga služi i za praćenje bolesnika kod kojih je već utvrđeno suženje karotida, te bolesnika u kojih je izveden operativni zahvat na karotidnima arterijama.

Color doppler arterija i vena nogu

Color doppler arterija i vena nogu

Ultrazvuk arterija i vena nogu daje detaljne slike te ocjenjuje protok krvi kroz arterije i vene. Najčešće bolesti koje se dijanosticiraju ovom pretragom su stenoza arterija, aterosklerotske promjene krvnih žila, tvrdi i meki plakovi, varikozne vene, proširene vene, insuficijencija ušća vena i ostale patološke promjene krvnih žila.

Test intolerancije na hranu

Test intolerancije na hranu (220 namirnica)

Intolerancija na hranu odnosno na jednu ili više namirnica danas je vrlo učestala pojava. Svaka osoba na jedinstven način reagira i tolerira pojedine namirnice. Stoga je vrlo važno prepoznati kako hrana koju jedemo može utjecati i utječe na naše zdravlje. Određeni zdravstveni problemi mogu se praktički u potpunosti izliječiti promjenom prehrane. Stoga ovaj vrlo jednostavan i bezbolan test intolerancije bi bio prvi korak ka optimalnom zdravlju. Test Vam omogućava analizu intolerancije na čak 220 različitih namirnica. Primjenom najsuvremenijih laboratorijskih metoda dobivamo vrlo precizne kvantitativne podatke koji vam omogućavaju da optimizirate svoju prehranu.

Dijagnostički test na alergije

Dijagnostički test na alergije (244 alergena)

Alergija predstavlja pretjeranu imunološku reakciju koja uzrokuje oštećenje ili upalu. Ona predstavlja preosjetljivost na čestice ili tvari koje su za većinu ljudi najčešće bezopasne. Simptomi mogu varirati, a najčešći su: kihanje, urtikarija, dermatitis, promijenjena probava i metabolizam tvari, oteklina usana, osip, povraćanje, a ponekad i gušenje.  FABER  test na alergije pogodan je za rano otkrivanje i dijagnostiku, posebno kod bolesnika s pozitivnom obiteljskom anamnezom na alergijske bolesti, uz prisustvo povišene razine IgE antitijela. Ovaj test predstavlja najnoviju generaciju dijagnostičkih testova, primjenom najnaprednijih tehnologija, omogućava vam testiranje na čak 244 različita alergena.

Genetski (DNK) testovi

Genetski (DNK) testovi

IZBOR NAJBOLJE PREHRANE PREMA GENIMA

Genetika sve više postaje važna u otkrivanju i tretmanu brojnih bolesti. U našem genetskom kodu skriveno je mnogo informacija.  Ukoliko su nam one poznate  mogu se iskoristiti kako bi unaprijedili vlastito zdravlje,  prevenirali nastanak bolesti te promijenili prehrambene navike. Nutrigenetsko testiranje (FAGRON) vam omogućava analizu više od pedeset različitih gena koji su važni za prehranu. Testiranjem se utvrđuje raspored kalorijskog unosa kroz analizu metaboličkih putova ugljikohidrata, masti i proteina.  Također se i određuje indvidualna potreba za vitaminima, mineralima, antioksidantima te detoksifikacijski kapaciteti osobe. Ovo testiranje vam omogućava da vrlo precizno definirate optimalnu prehranu te razinu fizičke aktivnosti potrebne za redukciju i održavanje tjelesne težine.

Sistematski i preventivni pregledi

Sistematski i preventivni pregledi

Sistematski pregled je sveobuhvatan pregled pacijenta koji uključuje laboratorijsku dijagnostiku krvi i urina, EKG dijagnostiku, ultrazvučnu dijagnostiku područja abdomena, a za žene uključuje i pregled dojki. Preventivni pregled je fokusiran na prevenciju nastanka bolesti kod pacijenata. Uzima se u obzir pozitivna obiteljska anamneza pacijenta s posebnim naglaskom na pravilnu prehranu.

Program mršavljenja

Program mršavljenja

Program mršavljenja zasniva se na redukcijskoj dijeti koja se formira za svakog klijenta individualno. Pri tom se uzimaju u obzir  energetske potrebe individue, spol, dob te zdravstveno stanje osobe. Pregled kod liječnika-nutricionista započinje intervjuom kako bi dobili što više dragocijenih informacija o potrebama i navikama našeg klijenta. Zatim slijedi mjerenje metodom bioelektrične impedancije. Takvim mjerenjem dobivamo egzaktne podatke o količini masnog tkiva, mišićne mase, te količini vode i vrijednosti bazalnog metabolizma. Kad su prikupljeni svi nužni podaci kreće se s formiranjem personaliziranog programa prehrane.

Presoterapija

Presoterapija

Presoterapija je oblik limfne drenaže uz primjenu aparata, poznata još i pod nazivom presoterapija je medicinsko-kozmetički tretman kojim se postiže ravnoteža tekućina u organizmu i bolje opće stanje organizma. Tretman je to koji potiče razgradnju celulita, smanjenje obujma, prokrvljenost tkiva i otklanjanje edema. Limfna drenaža višestruko pozitivno djeluje na organizam jer prenosi hranjive tvari i kisik iz krvi do svake naše stanice, a na povratku sakuplja štetne tvari i vraća se u krvotok pa se stoga preporuča i nakon kirurških zahvata jer ublažava bol, dugotrajne ožiljke, zadebljanja kože te podiže imunitet u tretiranom dijelu tijela.

Oblikovanje lica i tijela

Oblikovanje lica i tijela

Tretmani uređajem DELUX STATION 2 u svrhu oblikovanje lica i tijela, zatezanja te smanjivanja masnog tkiva. Ovaj višefunkcijski uređaj  djeluje na masne stanice uz vidljivi rezultat mršavljenja. On oblikuje i smanjuje masno tkivo. Smanjuje obujam tijela reduciranjem lokaliziranih masnih stanica. Ubrzava proizvodnju kolagena koji ujedno ima i efekt zatezanja kože. Koristi se za smanjenje obujma leđa, trbuha i nogu, obujma ruku, natkoljenice i stražnjice kao i za obnavljanje tonusa kože i zatezanje lica.